10-годишно момиче принудено да роди - ужасяваща история или опасност за живота

21414
10-годишно момиче принудено да роди - ужасяваща история или опасност за живота
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има ли някой нормален човек, който мисли, че е разумно едно 10-годишно дете да износи и роди бебе? Това не е експериментална мисъл, а ужасната история на едно дете в Парагвай, което е изнасилено от втория си баща и сега не му е позволено да направи аборт.

Според неправителствената организация за защита на човешките права „Амнести интернешънъл“, състоянието на младото момиче е станало известно, когато тя отива в болница заради болки в корема. Там лекарите установяват, че тя е в 21-та седмица от бременността си.

Синодът скочи на здравното министерство за правото на аборт

Светият Синод на Българската православна църква осъди наредба на здравното министерство, регламентираща правото на аборт, съобщиха от п...

"Физическото и психологическото въздействие върху момичето от искането тя да продължи нежеланата бременност е равно на изтезание“, заяви Гуадалупе Маренго, който е заместник-директор на „Амнести интернешънъл“. Всъщност, организацията е заявила, че липсата на възможност за аборт във всяка възраст е вид изтезание.

Парагвай има много строги закони за аборта. Процедурата е разрешена само когато животът на човек е изложен на риск. Все още не са правени изключения, когато става въпрос за изнасилване или кръвосмешение.

„Няма индикация, че здравето на момичето е в опасност. Затова ние сме против прекратяването на тази бременност“, обяви, министърът на здравеопазването на Парагвай, Антонио Бариос.

В този случай има толкова много нива на ужас, че е трудно да се започне от някъде. Може би най-озадачаващото е в каква Вселена износването на бебе от 10-годишна не е опасно и не носи риск за живота?

Раждането може да е опасно дори и за една здрава зряла жена. В Парагвай, например, една от 310 жени могат да загинат заради усложнения по време не бременността или раждането. За едно дете, рисковете са далеч по-големи.

В някои азиатски страни всеки четвърти е насилник

Програмата за развитие на ООН, Фондът на ООН за населението, Фондът за развитие на жените, регионалната съвместна програма „Добро...

Детските органи не са пригодени и предназначени за раждане на бебе. Според директора на неправителствена организация, която се грижи за безопасното предотвратяване на нежелани бременности Далия Брахми, е жестоко да се принуди 10-годишно момиче да ражда.

„Много млади момичета, под 15-годишна възраст, имат голям риск от инфекция, преждевременно раждане и вътрематочно ограничаване на растежа“, каза д-р Брахми, който е работил в Световната здравна организация.

Опасностите са ясни, а всичко друго е отказване на приемане на фактите. Бременността на едно дете рискува не само емоционалното и психическо здраве, но може да струва дори и животът ѝ.

Решението на управляващите в Парагвай да оставят тази бременност да продължи показва, че всичко се отнася към тяхното придържане към един остарял и заплетен закон. Според който е по-добре да изложат дете в риск, отколкото да признаят, че политиката им анти-аборт е твърде стриктна.

Тези, които искат това дете да даде живот на друго, за чий живот всъщност са загрижени? Тъй като със сигурност не е за живота на 10-годишното момиче, което е принудено да износи бебето на своя изнасилвач.

В Мадрид протестираха срещу абортите

Десетки хиляди излязоха по улиците на Мадрид с искане в Испания да бъдат въведени по-строги правила за абортите, съобщава „Франс ...

Това анонимно младо момиче, това дете, вече е било отхвърлено и нагрубено като член на семейството ѝ. Трябва ли да бъде отхвърлена и от страната си?

Публикацията е на британското издание The Guardian. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка