Бензинът в САЩ може да падне още

18272
Бензинът в САЩ може да падне още
Снимка: Getty Images / Guliver

Цените на дребно на бензина в САЩ продължават да намаляват. През последните две седмици те са паднали с около 25 цента, а сега са средно за страната 2,47 долара за 1 галон (около 65 цента за 1 литър) гориво с ниско октаново число, предаде БГНЕС.

Така цената на бензина в САЩ падна до най-ниското си ниво от май 2009. От май тази година, цената на галон гориво е паднала с повече от 1,25 долара.

Проучване сред 2500 бензиностанции, извършено от Lundberg Survey, показват, че най-скъп бензин се продават в предградията на Ню Йорк - в Лонг Айлънд 1 галон от този вид бензин струва 2,82 долара. Най-евтиният бензин може да се намери в Тулса ( Оклахома) - 2,06 долара за галон.

Според анализатори спадът в цените на бензина в САЩ е пряко свързан с намалението на цената на петрола на световните пазари, което се случва, главно поради по-слабото търсене на "черното злато". През последните две седмици цените на петрола на борсата в Ню Йорк спаднаха с 14,2%. В петък, когато беше последният ден, в който се сключваха фючърси за доставка петрол през януари 2015, един барел се търгуваше за 57,13 долара.

Експерти смятат, че спадът на цените на бензина на дребно в САЩ през следващите седмици може да продължи поради възможността за по-нататъшно намаляване на цените на петрола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com