Бразилската полиция е убивала по 8 души на ден през 2014г.

4600
Бразилската полиция е убивала по 8 души на ден през 2014г.

Бразилските полицаи са убили най-малко 3022 души миналата година в страната, което е средно по осем души на ден, предаде Франс прес. Това е повече от общия брой на жертвите при атентатите срещу кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001г.

Данните са част от деветото издание на Годишника за обществената сигурност, публикуван частично този уикенд. Пълната статистика ще бъде огласена идната седмица от неправителствената организация Форум за обществена сигурност, специализирана по въпросите на градското насилие, информира bTV.

Масовите убийства в училищата са "заразни", доказват учени

Наблюдения на последствията от най-известните масови убийства и стрелби в училищата показали, че лошият пример действително е заразен. ...

Полицаите в мегаполисите Рио де Жанейро и в Сао Пауло са отговорни за 51.3 процента от смъртните случаи, приписвани на агенти от органите на реда в Бразилия през изминалата година, когато в страната се провеждаше Мондиалът.

Миналата година е нараснал и броят на убитите в страната полицаи - общо 398. 98 от тях са били убити в Рио и 91 - в Сао Пауло.

В големите бразилски градове има цели квартали, където властват мощни банди и единствено военизирани полицейски части с тежко въоръжение могат да проникнат. Често в престрелките загиват невинни граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com