ЦРУ крило данни за убийството на Кенеди

6732
ЦРУ крило данни за убийството на Кенеди
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият директор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Джон Маккоун може да е скрил факти по случая с убийството на президента Джон Кенеди, пише в. „Индипендънт”, позовавайки се на доклад на историка на ЦРУ Дейвид Робардж.

Според медията, цитирана от БГНЕС, ЦРУ предоставяло информация за разследването на убийството на президента само по искане на Комисията „Уорън” (бел. ред. - Комисията за разследване на убийството на Кенеди), а не по своя собствена инициатива, дори ако материалите на ЦРУ потенциално биха могли да повлияят на разследването и да имат отношение по делото.

Почина конгресменът, разследвал убийството на Джон Кенеди

След 15 мандата като конгресмен на 90 г. почина Луис Стоукс, който през цялата си политическа кариера имаше отговорността да се справ...

Съгласно историка ЦРУ давало информация, която агенцията смятало за „най-удобната истина” – тази, че Лий Харви Осуалд по неизвестни причини е извършил убийството на Джон Кенеди.

Маккоун не е информирал комисията за плановете на ЦРУ за покушение срещу Фидел Кастро, информира още изданието. Без тази информация комисията не можела да идентифицира възможни съучастници на Осуалд в Куба и в други страни, които искали смъртта на Кенеди заради намеренията на САЩ да ликвидират кубинския лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка