Дилма Русеф няма да подава оставка въпреки политическия натиск

3742
Дилма Русеф няма да подава оставка въпреки политическия натиск
Снимка: Gettyimages

Президентът на Бразилия Дилма Реусеф заяви, че няма намерение да подава оставка, въпреки призивите за импийчмънт от страна на нейни опозиционери в Конгреса на страната и тежкото състояние на икономиката, заради което и одобрението й достигна рекордно ниски нива.

В интервю за телевизионния канал SBT, цитирано от агенция Ройтерс, Русеф заяви, че настоящата политическа криза в страната не трябва да пречи на опитите за съживяване на отслабващата бразилска икономика, която според нея ще се подобри още до края на тази година, информира БГНЕС.

Дилма Русев отива на балотаж

Бразилският президент Дилма Русеф води с 44% на първия тур от президентските избори пред кандидата на социалдемократите Аесио Невеш, ко...

"Никога не бих обмисляла възможността за оставка", каза Русеф като допълни, че "културата на подстрекателство към преврат съществува, но в момента няма условията това да се случи".

Според някои нейни опоненти държавният глава, за която това е втори мандат на поста, трябва да подаде оставка заради обвинения в незаконно финансиране на предизборната й кампания и опитите й да излекува националния бюджет миналата година.

В интервюто Русеф допълва още, че според нея страната няма да загуби своя инвестиционен рейтинг. През юни брутният дълг на страната скочи до 63% от Брутния вътрешен дълг (БВП) от 59% само шест месеца преди това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com