Други 14 младежи след Майкъл Браун са били убити от полицаи

22026
Други 14 младежи след Майкъл Браун са били убити от полицаи
Снимка: Gettyimages

От 9 август, когато патрулният полицай Дарън Уилсън във Фъргюсън, Мисури, застреля невъоръжен чернокож младеж, досега най-малко 14 американски тийнейджъри са загубили живота си от ръка на полицай.

Това алармира вашингтонското интернет издание "Дейли бист". В него се публикува списък на убитите младежи на възраст между 13 и 19 г. Най-младият от тях е 12-годишният Тамир Райс от Кливланд, Охайо.

Асандж: Google работи за Белия дом

Google работи за правителството на САЩ, в частност - за Държавния департамент, пише в новата си книга Джулиан Асандж. Основателят на "...

Патрулен полицай открил огън срещу момчето, което си играело с пистолет играчка преди това. Не всички случаи обаче жертвите са толкова невинни. На 21 септември в градчето Тербон, Луизиана, е получава сигнал, че някой се укрива в изоставена къща. Изпратените полицаи застреляли 14-годишния Камерън Тилман.

Твърди се, че той е бил въоръжен, макар и брат му да казва, че това не е истина. Според медийна информация момчето е имало пневматичен пистолет. 18-годишният Кери Смит-Верамонтес е застрелян в дома си, когато полицията нахлула да търси две изчезнали момичета. Полицаите твърдят, че той е бил въоръжен с нож. 19-годишно момиче, което само вика полицията и предупреждава, че е въоръжена с "Узи", ги посрещнала извън дома си с електрическа бормашина в ръце. Била е незабавно застреляна. Оказало се, че момичето е с психично заболяване.

От 14-те жертви, най-малко шест са афроамериканци, посочва изданието. Според него през последните години тъмнокожите младежи загиват от ръцете на полицаи средно 4,5 пъти по-често от младежи от други раси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com