Ебола вече може да се закупи за 10 долара

38220
Ебола вече може да се закупи за 10 долара
Снимка: giantmicrobes.com

Компанията Giant Microbes пусна в продажба вируса на ебола във вид на плюшена играчка. Фирмата е специализирана в изготвянето на забавни модели на опасни микроби и вируси, но хитът ебола е бил разпродаден като топъл хляб, съобщи Agence France-Presse.

В описанието на новата играчка сайтът на производителя нарича ебола „тиранозавърът на микробите” с пояснението, че е открит през 1976 година и странния призив „Сподели любовта!”

Медицинската сестра от Испания пребори ебола

Испанската медицинска сестра Тереза Рамос, която беше първата заразила се с ебола извън Африка, се е преборила със смъртоносната болест...

Плюшената ебола се предлага в два размера – малък и голям на цена, съответно 10 и 29,95 долара. Желаещите могат да си закупят и кутийка за съхранение на „вируса” на цена от 14,95 долара. Компанията е определила продукта като „забавен подарък”.

Според производителя играчката спомага за повишаване на информираността, тъй като е приложена инструкция с описанието на това, какво се случва с човек, заразил се с ебола.

Плюшената кафява ебола се радва на вниманието не само на обикновения американец, но и на големи фармацевтични компании, а така също и Световната здравна организация и Червения кръст.

В асортимента на Giant Microbes могат да се видят плюшените модели на чума, холера, златист стафилокок, антракс, амеби в различни цветове, мозъчни клетки и дори клетка на рака на гърдата.

Канада ще предостави новата си ваксина срещу ебола на СЗО

Министерството на здравеопазването на Канада ще достави утре в офиса на Световната здравна организация /СЗО/ в Женева 800 ампули от нов...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка