Евакуираха пътници от два самолета в САЩ

10679
Евакуираха пътници от два самолета в САЩ
Снимка: Gettyimages

Пътниците на два самолета са били евакуирани веднага след пристигането им на международното летище Сиатъл-Такома, щата Вашингтон, по "съображения за сигурност".

Мерките засегнаха самолет на компания JetBlue, който пристигна от Лонг бийч, Калифорния и на SkyWest – от Финикс, съобщава Асошиейтед прес, цитирайки говорителя на летището Пери Купър. Според него, пътниците са свалени от самолета като предпазна мярка. Купър не съобщава подробности за инцидента, само се отбелязва, че инцидентите се разследват.

Преди това самолет на авиокомпанията Delta Airlines, изпълняващ полет от Лос Анджелис за Орландо, щата Флорида, извърши аварийно кацане на международното летище в Далас, щата Тексас, заради "заплахи за сигурността" на лайнера, съобщи говорител на компанията. От Delta Air Lines не разкриват подробности каква точно заплаха е наложила аварийното кацане, но много от пътниците в полет 1061 написаха в Туитър, че става въпрос за заплаха от взрив на бомба на борда на самолета, съобщи в понеделник телевизионният канал NBC. Всички са били евакуирани.

Ден по-рано сигнал за наличието на експлозиви на борда на два пътнически самолета – на Delta Airlines, изпълняващ полет от Портланд, щата Орегон и на Southwest Airlines - от Милуоки, щата Уисконсин, постъпи на международното летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта, щата Флорида. Като съобщиха от ФБР, сигналът за евентуални терористични атаки е бил фалшив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com