ФБР спасило 600 деца от сексуално робство

6754
ФБР спасило 600 деца от сексуално робство
Снимка: Getty Images/Guliver

През изминалата година ФБР е спасило от мрежата на сексуално робство 600 деца, но от агенцията твърдят, че мащабите на сексуалното насилие над деца в Америка са достигнали нивото на епидемия, пише TIME.

Според техните оценки на сексуална експлоатация всяка година са подложени десетки хиляди деца. "Днес нивото на педофилия се явява безпрецедентно", казва пред ВВС Джоузеф Кембъл от ФБР.

Във Ватикана започва безпрецедентен процес за педофилия

Днес започва първият в историята процес срещу духовник от Ватикана, обвинен в педофилия, предаде БГНЕС. Делото е срещу бившия полски ...

Кембъл отдавна работи в разследването на престъпления и е срещал много различни хора от всички слоеве на обществото, занимаващи се с детска порнография и сексуална експлоатация на деца. Той сравнява този проблем с епидемия.

Освен това, по данни на ВВС, стотици американски деца попадат в сексуално робство поради нищета и безнадзорност, който правят невръстните уязвими пред заплахите на сексуалната експлоатация.

Активистката от правозащитна организация от Минесота Джени Гейнс, която защитава правата на бившите работници в сферата на сексуалните услуги, казва, че в тази индустрия мнозина "манипулират непълнолетните момичета и се възползват от тях".

Половината от жените, които се обърнали към организацията за помощ, били под 18 години, когато за първи път ги продали за секс.

Германска политическа звезда свърши в съда с обвинение за педофилия

Дело за притежание на материали, съдържащи детска порнография, ще започне срещу бившата изгряваща звезда на Социалдемократическата па...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка