Хакерска група бе разбита в САЩ

15891
Хакерска група бе разбита в САЩ
Снимка: Thinkstock/Guliver

В САЩ е разбита група хакери, откраднали от големи американски компании интелектуалната собственост за между 100 и 200 милиона долара. Както съобщи Министерството на правосъдието, хакерите са откраднали и програми за обучение на пилоти за военни хеликоптери.

Арестувани са четирима компютърни измамници. Трима от тях са граждани на САЩ, а четвъртият – на Канада. Най-младият от тях е на 18, а най-възрастният – на 28 години. При извършените обиски са конфискувани 620 000 долара в брой и друга собственост. Обвиненията по 18 пункта са им били повдигнати през април тази година от съд в щата Делауеър, но бяха обявени едва днес. Двама от арестуваните вече са се признали за виновни. Канадецът е първият чужденец, който приема обвинения в компютърни измами и присвояване на търговски тайни в САЩ. Присъдата срещу тях ще бъде произнесена на 13 януари 2015 г.

Хакери заплашиха, че ще пуснат голи снимки на Ема Уотсън след речта й пред ООН

Хакери заплашиха британската актриса Ема Уотсън, че ще пуснат нейни голи снимки в мрежата. Това се случи часове, след като Ема изнесе р...

Арестуваните са имали съучастници в чужбина, но не се посочва в кои точно страни. Според следователите, в периода от януари 2011 г. до март 2014 г., те са "проникнали незаконно в компютърните мрежи на "Майкрософт","Епик геймс","Зомби студиос", както и на американската армия." Според обвинителния акт, хакерите са откраднали софтуер и данни за конзолата "Екс бокс уан", популярни компютърни игри и програми за обучение на пилоти за вертолети "Апачи".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com