И САЩ наложи нови санкции за Русия

31925
И САЩ наложи нови санкции за Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

Съединените щати не закъсняха и се присъединиха към наложените от Европейския съюз санкции спрямо Русия. Вашингтон разшири кръга на санкции, а новината официално беше съобщена от американския президент Барак Обама.

По думите на Обама новите американски санкции се отнасят за „специфични продукти и технологии за руския енергиен сектор”. Ударени са още оръжейният и финансовият сектор. В черния списък на САЩ влизат и още руски банки, както и руски оръжейни компании, пише EUobserver.

Брюксел: Новите санкции срещу Русия са "сериозно предупреждение", но са обратими

Всеобхватните икономически санкции на ЕС срещу Русия, които бяха приети днес, трябва да бъдат "сериозно предупреждение", но могат да бъ...

„Ние официално спираме кредитирането на проекти, които окуражават американския износ за Русия и чрез които се финансират икономически проекти в Русия”, подчерта Обама.

Според американския президент санкциите срещу Русия вече са отслабили значително руската икономика. Откакто те са в сила, от Русия са изтегли чуждестранни капитали на стойност 100 млрд. долара, твърди Обама. По оценка на Bloomberg с новите санкции руските фирми са „отрязани” от американски и европейски активи на стойност 447 млрд. евро.

„Ние не можем да накараме президента Путин да види по-ясно, но се надяваме, че икономическият удар ще го накара да смени курса по отношение на Украйна”, каза Обама. И настоя, че Кремъл продължава да въоръжава проруските бунтовници в Източна Украйна.

Вашингтон и Брюксел вече официално оказват натиск върху Япония, Швейцария и Норвегия „да не дават убежище” на руски капитали и да не снабдяват руската икономика с необходими за нея стоки.

ЕС засили санкциите срещу Русия и удари по руските държавни банки

ЕС прие днес значим пакет от икономически санкции срещу Русия, за да принуди руския президент Владимир Путин да преустанови всякаква по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com