Искат от Обама държавно погребение за Нийл Армстронг

5961
Искат от Обама държавно погребение за Нийл Армстронг

Президентът Барак Обама е подложен на натиск да разреши държавно погребение за Нийл Армстронг - първия човек, стъпил на Луната, който почина в събота, пише вестник “Дейли Телеграф”. Официалното погребение, извършвано единствено във столицата Вашингтон, е изпълнено с традиции и обикновено се организира само за бивши президенти, последно през 2006 г. за Джералд Форд.

Последният удостоен с това, но без да е бил държавен глава, е генерал Дъглас Маккартър – сражавал се във Втората световна война и войната в Корея през 1964 г., пет години преди Армстронг да кацне на Луната.

Отиде си Нийл Армстронг - първият човек стъпил на Луната

Първият човек, стъпил на Луната, американският астронавт Нийл Армстронг почина на 82-годишна възраст от усложнения след сърдечносъдова ...

Подобно събитие обикновено включва придружаване на ковчега от петима представители на различните родове войски във Въоръжените сили на САЩ, серия артилерийски салюти, прелитане на самолети и множество оркестри и хорове.

Покритият с националния флаг ковчег преминава в теглен от кон лафет и се поставя за поклонение в ротондата на Капитолия, а служба се отслужва във вашингтонската национална катедрала.

Бил Джонсън, конгресмен-републиканец от родния щат на Армстронг – Охайо, поведе призивите астронавтът за получи тази чест.

Редактор: Яна Баярова

Оперираха от сърце Нийл Армстронг

Първият човек, стъпил на Луната - американецът Нийл Армстронг, претърпя сърдечна операция.По думите на съпругата на Армстронг, операция...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com