Клинтън: Китай се опитва да хакне всичко

8122
Клинтън: Китай се опитва да хакне всичко
Снимка: Getty Images/Guliver

Възходът на Китай като световна сила е събитието на XXI век. Това заяви кандидатът за президент и бивш държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън в реч в Ню Хемпшир, предаде Time. Тя обаче не се изказа ласкаво да конкурента на Щатите на глобалната сцена.

„Те се опитват да хакнат всичкo, което не се движи в Америка, да откраднат данни за отбраната, правителствена информация – всичко в тяхна полза. Знаят, че участват в състезание и ще направят всичко възможно да го спечелят“, заяви Клинтън.

Хилари Клинтън обяви Русия за заплаха за САЩ

Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън, която обяви плановете си да се кандидатира за президент на САЩ, смята, че Русия е сре...

Коментарът ѝ идва три месеца, след като САЩ регистрираха „масивен пробив“ във федералните им бази данни. Тогава изтече лична информация за милиони американски държавни служители. Тогава Вашингтон заяви, че хакерите са действали от Китай, а Пекин определени обвиненията като „безотговорни и недоказани“.

Изказването на Клинтън е нетипично за кампанията ѝ до момента. Въпреки дипломатическия ѝ опит, тя говори предпазливо по въпросите на външната политика и се спира по-често на вътрешни теми.

Припомняме, че през 2013 г. бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност в САЩ и ЦРУ Едуард Сноудън разкри чрез секретни документи, че Щатите извършват мащабен шпионаж както на политически лидери, така и на милиони обикновени граждани по света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com