Ключов генерал от коалицията срещу ИД подава оставка

4624
Ключов генерал от коалицията срещу ИД подава оставка
Снимка: Gettyimages

Генерал Джон Алън, който преди година бе назначен за координатор на политиката на САЩ срещу „Ислямска държава“, ще подаде оставка, съобщиха Bloomberg и Reuters.

По информация на медиите Алън, чиято кандидатура бе издигната лично от президента Обама, си тръгва заради разногласия с Вашингтон. От Белия дом опровергават тази информацията и уточняват, че оттеглянето му е по лични причини.

Убит е един от лидерите на "Ислямска държава"

В резултат на въздушни удари на американската авиация в Ирак е убит един от високопоставените членове на екстремистката групировка &bdq...

Изданието Bloomberg View пише, че Алън напуска поста си в най-неудобния да американската администрация момент- на фона на засиленото военно присъствие на Русия в Сирия и краха на опитите да бъдат обучени сирийските бунтовници.

Източници на Bloomberg са заявили, че оставката на Алън е свързана с претенциите му по повод вмешателството на Вашингтон в действията на коалицията, а така също и с невъзможността за постигането на адекватни на заплахата ресурси.

Въпреки непрекъснатите бомбардировки придвижването на „Ислямска държава“ не е спряно. По данни на Bloomberg Алън неколкократно е молил за разрешение за разполагането на наземни тактически групи за координиране на огъня, за което е получавал отказ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com