Конкурент на Обама го разсипа от критика за Русия

33699
Конкурент на Обама го разсипа от критика за Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Конкурент на Барак Обама за президентския пост на САЩ го разсипа от критика за конфликта между Украйна и Русия. Мит Ромни заяви, че държавният глава на Америка е наивен неспособен да предвиди действията на Русия в Крим.

"Няма съмнение, че наивността на президента по отношение на Русия и неговата неспособност за разбере руските стремежи доведоха до поредица външнополитически проблеми, стоящи пред нас", каза Ромни.

Обама идва в Европа заради Украйна, кримските татари готвят изненада за окупаторите

Президентът на САЩ Барак Обама започва в понеделник европейската си обиколка. В програмата му са планирани срещи с лидерите на водещите...

Според бившия кандидат за американски президент, Обама не притежава усещане, което щеше да му позволи да подготви мерки срещу Русия още преди Крим да премине в състава на Руската федерация. "Не успявайки да предугади ходовете на Русия, президентът не можа да вземе превантивни мерки, които да помогнат за избягване събитията в Украйна, а също и да промени ситуацията в Сирия", допълва той.

В същото време стана ясно, че президентът на Русия Владимир Путин е разговарял по телефона с германския канцлер Ангела Меркел. Двамата са обсъдили ситуацията след присъединяването на Крим към Руската федерация. Повече подробности обаче двете страни не изнасят. Освен тривиалните твърдения: "Обсъдена беше ситуацията, стекла се след обединяването на Крим с Руската федерация. Що се касае до кризата в Украйна, то и двете страни изразиха удовлетворение във връзка със съгласувания мандат за наблюдателна мисия на ОССЕ, която ще осъществява дейност в тази страна".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка