Лекар изкара 9 години трудов стаж за 15 дни

44985
Лекар изкара 9 години трудов стаж за 15 дни
Снимка: Thinkstock

В рамките на 15 работни дни, лекар успя да натрупа девет години трудов стаж, съобщава The Telegraph.

За времето, в което не е бил на работа, италианският медик е посещавал курсове, бил в е отпуска и болнични. И през всичкото това време е получавал пълния размер на заплатата си.

Младите лекари протестират, стягат куфарите за бягство

80% от младите лекари и завършващите медицина търсят реализация в чужбина. Тревожната статистика е от проучване на пациентски организ...

Лекарят от Сицилия е започнал да работи по специалността си през 2005 г. в една от болниците в провинция Катания. Още от първия ден обаче той започнал курсове в местния университет. След като завършил, на 31 октомври 2008 г. той излязъл в платен отпуск по семейни причини, който продължил до май 2009 г. При завръщането си все пак решил да поработи 15 дни, но след това си взел болничен до юли 2009 г. След като оздравял обаче, сицилианецът се записал на друг курс в университета, който продължил до юни тази година.

Главният лекар на болницата, в която е бил зачислен 50-годишният лекар, казва, че е правил многократни опити да го върне на работното му място, но не успял, защото всичките му отсъствия са били в рамките на закона. Лекарят, от своя страна, заявява, че го обвиняват несправедливо в кръшкане от работа. По думите му, когато се завърне на работното си място, знанията, които е натрупал, ще бъдат само от полза на болницата.

Въпреки твърденията му, в страната случаят се разглежда като пример за неефективността на хилядите италиански държавни служители, които намират вратички в закона, за да не ходят на работа. Предвид доказателствата, властите са започнали разследване по случая.

 

16 000 лекари са уволнени в Нигерия в разгара на кризата с ебола

В разгара на кризата с разпространението на вируса на еболата президентът на Нигерия Гудлък Джонатан уволни хиляди лекари, участващи в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com