Мариела Кастро: Куба не се връща към капитализма

26333
Мариела Кастро: Куба не се връща към капитализма
Снимка: Getty Images/Guliver

Куба ще защитава социалистическите си принципи и няма да се върне към капитализма само защото страната се е съгласила да настъпи разведряване в отношенията й със САЩ. Това заяви дъщерята на президента Раул Кастро - Мариела, пише в. Jerusalem Post.

Тя се опита да разсее каквато и да е възможност американските компании безпрепятствено да навлязат в Куба. "Народът на Куба не желае да се връща в капитализма", подчерта пред Reuters в петък депутатът Мариела Кастро.

Дъщерята на Раул Кастро стана първият кубински депутат, гласувал "против" решение на местния парламент

В Куба падна още едно табу – депутат гласува "против" в парламента, предаде БГНЕС. Става дума за депутатката Мариела Кастро, дъщ...

В сряда Куба и САЩ се споразумяха да бъде сложен край на продължилата над 50 г. враждебност и да бъдат възстановени дипломатическите отношения.

Американският президент Барак Обама допълни, че имал намерение също да отмени някои от санкциите срещу Куба и работи заедно с Конгреса в посока прекратяване на икономическото ембарго. Но дори когато Америка премахне всички бариери по отношение на островната държава, компаниите от САЩ ще трябва да получат разрешение от комунистическото правителство на Острова на свободата, за да развиват бизнес на територията на Карибския остров, пише БГНЕС.

"Ние живяхме през тези 56 години и... обичаме да казваме, че сме от страна, намираща се в революция, опитваща се да създаде социализъм и сме част от една партия, наречена Комунистическа партия", допълва Мариела Кастро.

По-рано днес стана ясно, че 88-годишният Фидел Кастро не е взел участие в преговорите между САЩ и Куба, които тези дни обявиха, че възстановяват дипломатическите си отношения.

Кастро призова за налагане на уважителен диалог със САЩ

Кубинският лидер Раул Кастро призова за налагане на уважителен диалог със САЩ, в противен случай островът е готов да прекара още 55 год...

За това разказа самият Барак Обама. Той обясни: "В разговора ни с кубинския президент Раул Кастро само веднъж бе споменато името на Фидел Кастро. Това бе, когато Раул Кастро каза: "Господин президент, още сте млад и имате възможност да счупите рекорда на Фидел, който някога държеше речи с продължителност 7 часа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка