Мерил Стрийп с писмо до Конгреса за равни права на жените

18607
Мерил Стрийп с писмо до Конгреса за равни права на жените
Снимка: Getty Images / Guliver

Холивудската актриса Мерил Стрийп, известна с ангажиментите за еднакви права за жените, се обърна с писмо до Конгреса, предаде БГНЕС.

"Пиша ви с молба да защитите равноправието между половете, за вашата майка, дъщеря, сестра, за вашата съпруга и дори за вас лично, като подкрепите поправката за равни права", пише в писмото актрисата. Въпросната поправка датира от 1972 г. Нейното значение е гарантиране на равноправие между мъжете и жените във всички сфери на обществото. По онова време от 38 щата 35 подкрепиха текста, но серия от политически събития я постави на второ место.

Към писмото Мерил Стрийп изпрати и книга от Джесика Ноуърт "Равни означава равни". Тази книга разказва цялата история на поправката "Равни права" и за липсата на политическа воля да бъде ратифицирана. В нея са изложени и всички неравенства, които понасят жените от началото на ХХI век.

Мерил Стрийп, с двата си Оскара и четирите Златни Глобуса, е най-влиятелната актриса в Холивуд. Не е преувеличено да се каже, че една част от конгресмените няма да останат безразлични към писмото на Мерил Стрийп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com