Мит Ромни отстъпва, дава шанс на Джеб Буш да стане президент на САЩ

19498
Мит Ромни отстъпва, дава шанс на Джеб Буш да стане президент на САЩ
Снимка: Getty Images / Guliver

Кандидатиралият се два пъти за президент на САЩ Мит Ромни няма да се включва в трета надпревара за Белия дом, предаде Reuters. Следващите президентски избори в САЩ са през 2016 година.

По думите на Ромни вече е време „следващото поколение” политици в Републиканската партия да поеме щафетата. Известният републикански сенатор още преди три седмици заяви на среща с частни донори, че обмисля да се откаже от надпреварата.

Конкурент на Обама го разсипа от критика за Русия

Конкурент на Барак Обама за президентския пост на САЩ го разсипа от критика за конфликта между Украйна и Русия. Мит Ромни заяви, че дър...

Въпреки че официално заяви отказ, Ромни не пропусна да каже в изявлението си, с което съобщи новината, че „все още вярва, че има най-добрия шанс да спечели срещу бъдещия кандидат на демократите”. Увереността на Ромни се криела в убеждението му, че „можел да направи света по-добър”. Сенаторът обаче добавя, че не искал да пречи на кандидат, който все пак би имал по-добър шанс от него да бъде избран като следващ президент на САЩ.

Решението на Ромни повишава шансовете на Джеб Буш, губернатор на Флорида, да стане кандидатът на Републиканската партия за следващата президентска надпревара в САЩ. Самият Буш каза, че осъзнава колко тежко е било на Ромни да вземе това решение. „Мит е патриот и се надявам, че неговите дни в служба на партията и на нацията ни да не са свършили”, заяви Джеб Буш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com