"Ню Йорк Таймс" получи "Пулицър" за отразяването на ебола в Африка

4338
"Ню Йорк Таймс" получи "Пулицър" за отразяването на ебола в Африка

Вестник "Ню Йорк Таймс" (The New York Times) получи награда "Пулицър" в категориите "отразяване на международни новини" и "фотография". Вестникът е отличен за репортажите си за епидемията на ебола в Западна Африка, предаде агенция "Ройтерс".

Наградите „Пулицър“ са най-високото отличие в американската журналистика и се присъждат ежегодно от Колумбийския университет в Ню Йорк.

Главната редакторка на „Ню Йорк Таймс” неочаквано бе уволнена

Джил Ейбрамсън, която през 2011 стана първата жена главен редактор на авторитетното издание „Ню Йорк Таймс’, бе уволнена. Н...

В категорията за разследваща журналистика "Ню Йорк Таймс" също така спечели отличието за проучване на влиянието на лобисти върху държавните прокурори на САЩ. В тази категория наградата бе поделена с "Уолстрийт джърнъл" (The Wall Street Journal), който разследва плащанията по програмата за здравно осигуряване Медикеър за американци на 65 и над 65 г.

Престижната награда „Пулицър“ за служба на обществото спечели вестник “Пост енд Куриер” (Post and Courier). Поредицата „Докато смъртта ни раздели“, която разследва насилието срещу жените, донесе наградата на изданието от Южна Каролина.  

"Лос Анджелис Таймс" (Los Angeles Times) получи наградата в две категории - за анализ на ефекта на сушата в щата Калифорния, и за колонката на ТВ критика Мери Макнамара, която коментира телевизионните програми.

На тазгодишните награди новинарската агенция "Блумбърг нюз" (Bloomberg News) спечели първата си награда „Пулицър“, благодарение на своя репортаж относно избягване на данъчно облагане, в частност на облагане с корпоративен данък.

Ню Йорк Таймс: Дори в страна-член на ЕС като България промяната е трудна

"Протестиращите в България откриха колко трудно може да бъде да предизвикаш промяна, дори в страна, която от 6 години е член на ЕС. (.....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com