Ню Йорк забранява и електронните цигари на публични места

34618
Ню Йорк забранява и електронните цигари на публични места
Снимка: Getty Images / Guliver

В Ню Йорк ще бъде забранено пушенето на обществени места не само на обикновени цигари, но и на електронни. В четвъртък градският съвет на мегаполиса одобри съответния законопроект. Забраната ще се прилага не само в кафенета, ресторанти и офис сгради, но също така в градските паркове и на плажовете, предаде БГНЕС.

През следващите дни законопроектът трябва да бъде подписан от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, който е яростен противник на тютюнопушенето. Четири месеца след това законът влиза в сила.

Електронните цигари се смятат за безвреден аналог на обикновените цигари. Според производителите, те не съдържат канцерогени и пушачът вдишва само чист никотин и нищо повече. Технологичният заместител на тютюна дори се разглежда като средство за отказване от тютюнопушенето. В същото време, според някои учени, електронната цигара не е толкова безвредна и дори може да доведе до по-голяма зависимост, отколкото обикновената.

Поддръжниците на законопроекта смятат, че тази мярка е в защита на човешкото здраве и ще помогне за предотвратяване на разпространението на тютюнопушенето сред подрастващите.

В същото време, много пушачи на електронни цигари са разочаровани от приемането на този законопроект. "Сега хората, които се опитват да откажат цигарите с помощта на електронни цигари, трябва да излизат на улицата и да застанат до истинските пушачи", възмущава се нюйоркчанин.

В момента забраната за пушене на електронни цигари на обществени места е в сила в три американски щата - Юта, Северна Дакота и Ню Джърси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com