ООН: През 2050 г. населението на света ще нарасне до 9,7 млрд. души

6562
ООН: През 2050 г. населението на света ще нарасне до 9,7 млрд. души
Снимка: Getty Images/Guliver

Населението на света ще нарасне до 9,7 млрд. души през 2050 г., когато Индия ще стане страната с най-много поданици, гласи доклад на ООН, цитиран от БГНЕС.

Световната организация предвижда, че числото ще нарасне до 11,2 млрд. души през 2100 г.. Между 2015 и 2050 г. половината от приръста на световното население ще бъде концентриран в Индия, Нигерия, Пакистан, ДР Конго, Етиопия, Танзания, САЩ, Индонезия и Уганда. Индия ще надмине Китай в качеството му на страна с най-многобройно население някъде около 2022 г.. Предвижда се Нигерия да има по-многобройно население от Съединените щати през 2050 г.

България е лидер на Балканите по достъп до баня с тоалетна в градовете

България е лидер по отношение на достъпа до баня с тоалетна в градовете в региона на Балканите. 100% от градското население у нас р...

Населението на 28 африкански страни ще нарасне почти двойно, а до 2010 г. броят жители на някои държави ще се увеличи пет пъти.

Ангола, Бурунди, ДР Конго, Малави, Мали, Нигер, Сомалия, Уганда, Танзания и Замбия – за всички тях се очаква огромен ръст в населението им. Децата под 15 г. в момента съставляват 41% от населението в Африка, докато тези между 15 и 24 г. добавят още 19%.

"Концентрирането на нарастването на населението в най-бедните страни представлява само по себе си мрежа от предизвикателства, прави по-трудно изкореняването на бедността и неравнопоставеността, борбата с глада и недохранването, а всичко това е от решаващо значение за постигане на нова устойчива програма за развитие“, споделя Джон Уилмът от управлението за населението към управление на ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com