Обама: Хилъри Клинтън би била чудесен президент

14881
Обама: Хилъри Клинтън би била чудесен президент
Снимка: Getty Images / Guliver

От Хилъри Клинтън би станало чудесен президент, ако реши да се кандидатира за Белия дом през 2016 г., заяви Барак Обама пред ABC.

По думите му Клинтън няма да споделя мнението на Обама по всички въпроси, което би било добре дошло за гласоподавателите след осемгодишната му служба на държавен глава.

Обама ни поздрави за приемането на бежанци и борбата с ИД

Поздравления за избирането Ви за втори мандат като министър-председател на България. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас...

67-годишната Клинтън, която през 2008 г. загуби номинацията на демократите за президентски кандидат, се очаква в началото на 2015 г. да обяви дали ще се кандидатира отново.

В интервюто си за американската телевизия ABC президентът Обама посочи, че редовно разговаря с Клинтън, която определи като негов „приятел”. Президентът посочи, че няколко представители на демократите също биха се представили добре в Белия дом, но единственото споменато име бе това на Клинтън.

В същото време той призна, че бившата първа дама на САЩ, която беше държавен секретар в неговата администрация, може да прави нещата по-различно от него. „Една от ползите да се кандидатираш за президент е, че можеш да изложиш позициите си и това ще предложи ново начало”, каза той. Обама призна, че на изборите през 2016 г. гласоподавателите биха искали промяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка