Обама: САЩ няма да праща сухопътни войски в Ирак

16283
Обама: САЩ няма да праща сухопътни войски в Ирак
Снимка: Gettyimages

Президентът Барак Обама отново увери, че САЩ няма да пращат сухопътни войски в Ирак за борба срещу джихадистите от "Ислямска държава" (ИД). 

По време на вчерашните изслушания в американския Конгрес военният министър Чък Хейгъл и председателят на Обединения комитет на началник щабовете ген. Мартин Демпси заявиха, че военната кампания срещу ИД може и да наложи участие на американските военнослужещи в сухопътни операции. Това припомня БГНЕС, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.

Обама осъди "Ислямски джихад" за обезглавения британец

Американският президент Барак Обама изрази солидарност със своя съюзник Великобритания, след като британският заложник Дейвид Хейнс беш...

В реч във военновъздушната база Макдил в Тампа, щата Флорида, Обама подчерта, че въздушните удари ще са основният принос на САЩ в борбата срещу ИД. Освен това северноамериканската държава ще участва и в координирането на международната коалиция срещу тези екстремисти, в която по думите на държавния глава вече влизат над 40 държави, информира БТА.

Президентът отбеляза и че САЩ ще окажат въздушна подкрепа и друго съдействие на иракчаните в борбата срещу групировката, но няма "да правят това, което иракчаните могат да направят сами".

 

 

Бивш френски премиер към Обама: Не правете нова война в Ирак

Бившият френски премиер Доминик де Вилпен окачестви плановете на САЩ за иракската криза като абсурдни и опасни. "Решението на американ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка