Обама изключва да има военна намеса на САЩ, задържаният украински адмирал е освободен

22898
Обама изключва да има военна намеса на САЩ, задържаният украински адмирал е освободен
Снимка: Gettyimages

Възможността да има американска военна намеса в Украйна не съществува. Ситуацията там трябва и ще се реши по дипломатически път. Това заяви американският президент Барак Обама.

„Ние няма да участваме във военен поход в Украйна”, каза Обама в телевизионно интервю за подразделение на NBC. Американският президент каза, че Съединените щати ще използват дипломатически усилия за оказване на натиск над Русия да отпусне схватката си над Крим.

Украйна може да признае Меджлиса за представителен орган на кримските татари

Проектопостановление, което определя Меджлиса като упълномощен представителен орган на народа на кримските татари, беше внесено днес въ...

„Има по-добър път, но аз смятам, че дори украинците ще признаят, че за нас да въвлечем Русия военно няма да е подходящо и няма да е добре и за Украйна”, каза още Обама.

Междувременно командващият Военноморските сили на Украйна Сергей Гайдук, който вчера беше задържан от проруските сили в Крим, беше освободен през изминалата нощ, предаде БГНЕС.

"Всички други цивилни заложници, задържани от руските военни и от представители на самопровъзгласилите се власти в Крим, също са освободени в района на селището Чонгар, се казва в комюнике на президентството. Контраадмирал Гайдук беше задържан от проруските сили, когато вчера сутринта те превзеха щаба на Украинския флот в Севастопол. Снощи временният президент Олександър Турчинов даде срок на новите власти в Крим да освободят "заложниците" до 3 часа или в противен случай ще бъдат взети адекватни ответни мерки. След изтичането на срока на ултиматума нямаше никакво съобщение, но руският министър на отбраната Сергей Шойгу призова снощи кримските ръководители да освободят командващия Украинския флот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com