Обама ограничава правомощията на АНС

24809
Обама ограничава правомощията на АНС
Снимка: Getty Images / Guliver

Президентът на САЩ Барак Обама реши да ограничи правомощията на Агенцията за национална сигурност (АНС), като реформира дейностите по събирането на данни, но няма да прекрати програмата за следене, предаде AFP.

Обама днес заяви, че американските разузнавателни служби вече няма да шпионират, освен при извънредни обстоятелства, разговорите и кореспонденцията на лидери на страни, които поддържат приятелски отношения със САЩ.

Обама слага край на подслушването от страна на АНС?

Агенцията за национална сигурност на САЩ може би най-накрая ще спре да събира данни за американските граждани. Очаква се американският...

„Бях много ясен пред агенциите за разузнаване - ако националната ни сигурност не е в опасност, няма да шпионираме комуникацията на лидерите на нашите съюзници и приятели”, заяви Обама по време на реч, посветена на реформите в дейността на американското разузнаване.

Американският президент Барак Обама смята да внесе промени в методите на следене и заоните, според които чужденците в САЩ ще се ползват с привилегии по отношение на защита на личната им информация от следене и записване.

Според промените, които ще бъдат въведени в методите и начините на следене ограничение върху следенето ще се налагат и когато става въпрос за лидери от приятелски държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com