Официално: САЩ не приемат резултатите от референдума в Крим

20685
Официално: САЩ не приемат резултатите от референдума в Крим
Снимка: Getty Images / Guliver

САЩ отхвърлят резултатите от референдума в Крим, считат действията на Русия за „опасни и дестабилизиращи” и призовават своите съюзници и други страни да предприемат мерки, с които да заставят Русия да заплати за своите действия, се посочва в официални изявление на Белия дом, предаде Интерфакс.

„Ние призоваваме всички членове на международната общност да продължат с осъждането на такива действия, да предприемат конкретни стъпки за ответни мерки и съвместно да подкрепят украинския народ и целостта на украинската територия и нейния суверенитет.

И САЩ заплашиха Русия със санкции

Ако руският президент Владимир Путин не отстъпи за Крим, ще понесе санкции от Запада, които ще навредят на руската икономика и ще намал...

Ние живеем в това столетие, отдавна са минали дните, когато световната общност спокойно наблюдаваше как една страна със сила завзема територията на друга”, се посочва в изявлението.

По-рано стана ясно, че на 16 март, неделя се е провел телефонен разговор между президента на Русия Владимир Путин и президента на САЩ Барак Обама, съобщи АФП. Двамата са стигнали до съгласие да продължат да търсят изход от напрегнатата ситуация в Украйна.

Путин е заявил, че според него референдумът в Крим се е провел в пълно съответствие с международните норми. Над 95 процента от участвалите в гласуването, според предварителните официални резултати от половината преброени бюлетини, подкрепиха идеята Крим да поиска присъединяване към Русия.

В съобщението за разговора между Обама и Путин се казва, че руският президент е предложил мисия на ОССЕ да бъде разположена на цялата територия на Украйна. Разговорът се е провел по инициатива на Барак Обама, съобщи ИТАР-ТАСС.

 

 

 

Американските сенатори подкрепят териториалната цялост и независимост на Украйна

Демократите и републиканците в американския Сенат единодушно подкрепят териториалната цялост и независимост на Украйна, заяви сенатор Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com