От Белия дом потвърдиха за визитата на Обама в Китай

19712
От Белия дом потвърдиха за визитата на Обама в Китай
Снимка: Getty Images / Guliver

Президентът на САЩ Барак Обама през ноември ще посети Китай, съобщиха от Белия дом.

"Президентът Обама заяви, че очаква с нетърпение своята визита в Китай, която ще се състои в периода 10-12 ноември", се казва в прессъобщение на Белия дом, тиражирано непосредствено след края на срещата на Обама с китайския външен министър Ван И. Обама е обсъдил детайлите на предстоящата визита с министър Ван и съветника си по националната сигурност Сюзан Райс.

Усещате ли как ви клатят?

САЩ започнаха поредното си военно приключение. Поотмина адреналинът от Персийския залив, Афганистан и на хоризонта се появи нова цел &n...

По време на разговора си с китайския външен министър Обама е отбелязал, че САЩ внимателно следят ситуацията в Хонконг и изразяват надежда, че разногласията между властите и протестиращите ще бъдат урегулирани по мирен път. Преди това, на среща с американския си колега Джон Кери, министър Ван подчерта, че ситуацията в Хонконг се явява вътрешен проблем на Китай и че Пекин няма да допусне каквото и да е външно вмешателство.

Хонконг в продължение на почти век бе британска колония, а след като договорът за наем изтече, Китай си го получи обратно. Хонконг обаче запази своята автономност под мотото "една страна, две системи". Протестите напоследък избухнаха, след като Пекин пожела да лиши жителите на Хонконг от демократичното им право да продължат да избират сами своите управници и да им наложи спуснати отгоре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com