Пациент със симптоми за ебола под карантина в Канада

22647
Пациент със симптоми за ебола под карантина в Канада

Пациент, който е бил в Нигерия, е показал симптоми на треска и грип, които са възможни признаци за eбола. Той е поставен под карантина в болница в района на град Торонто в Канада, предаде БГНЕС.

Нигерия е една от държавите в Западна Африка, където има потвърдени случаи на eбола. От началото на годината са регистрирани 961 смъртни случая, а близо 1800 души са заразени с Ебола в Африка.

Пациентът, чието име не се посочва, е настанен в болница в едно от предградията на Торонто. "Като предпазна мярка болницата наложи засилени мерки за контрол на инфекциите в спешното отделение, включително и изолиране на пациента", се казва в изявление на лечебното заведение.

"Засега няма потвърдени случаи на eбола в провинция Онтарио. Рискът за жителите на Онтарио остава много нисък", каза Греъм Полет, временен началник на здравния център в тази провинция. Здравната система на Онтарио "е готова за реакция, ако се появи пациент със симптоми на заболяване като eбола", потвърди той. Първите симптоми за смъртоносната болест "са подобни на тези за много често срещани болести", добави Полет.

Най-тежко засегнатите държави са Сиера Леоне, Либерия и Гвинея. В Нигерия има 9 смъртни случая от eбола досега. Президентът на страната Гудлък Джонатан обяви извънредно положение заради заразата няколко часа след като Световната здравна организация нарече епидемията световна здравна криза

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com