САЩ наложиха научен мораториум

46861
САЩ наложиха научен мораториум
Снимка: Gettyimages

Американското правителство е въвело мораторуим върху всякакви научни изследвания, в рамките на които болестотворните вируси и бактерии се правят по-мощни и смъртоносни.

Документът е представен пред администрацията на президента на САЩ от Управлението по науката и технологиите, съобщи Nature News.

Въздух ще ни пази от дъжда

Екип от китайски учени и дизайнери създадоха чадър, който използва силата на въздуха, за да предпази човека от дъжда. Чадърът изглеж...

Според условията на мораториума всички държавни органи в страната прекратяват финансираните на всякакви изследвания по засилването на силата на патогенните микроорганизми. Учените, на които вече са били отпуснати средства се призовават доброволна на преустановят дейността си.

В документа е обърнато специално внимание на два грипни вируса: SARS и MERS.

Подобен мораториум бе въведен в САЩ през 2012 година след публикуването на статии с описанието на мутация на птичия грип H5N1.

Тогава властите и обществеността си зададоха въпроса какво ще се случи ако подобни изследвания попаднат в ръцете на терористи?

Кой и кога е правил първия секс?

Бронирани риби, смятани от някои учени за далечни прародители на човека, са правили секс преди 385 милиона години, се казва в изследван...

В резултат 39 учени се съгласиха да прекъснат работата си за два месеца, докато не бъдат решение въпросите по безопасността.

Новият мораториум е задължителен и засяга широк кръг вируси и бактерии.

Някои учени приемат положително промените, но други се опасяват от бюрократични спънки и се надяват дискусиите по безопасността за изучаване на мутациите да бъдат открити за обществеността.

 

Откриха останки на хора-великани

Скелети на древни хора-великани са били открити в Новопокровски район в Краснодарск, Русия, съобщи Интерфакс. Откритието е от втората...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка