САЩ обмислят увеличаване на военното присъствие в Афганистан

6699
САЩ обмислят увеличаване на военното присъствие в Афганистан
Снимка: Getty Images / Guliver

Вашингтон трябва да помисли за увеличаване на военното си присъствие в Афганистан след 2016 г. , ако възнамерява да отблъсне талибаните, заяви американският командващ в Афганистан генерал Джон Кембъл, предаде БГНЕС.

Съединените щати обсъждат дали да продължат с плана си за намаляване на броя на войниците си в разкъсваната от война страна”, заяви Кембъл, като предупреди, че „слабата сигурност” може да наложи промяна на посоката, допълва Нова телевизия.

САЩ обмисляли ядрен удар срещу Афганистан след 11 септември

Администрацията на бившия американски президент Джордж Буш-младши е обмисляла и използването на ядрено оръжие срещу Афганистан след тер...

Американските сили в Афганистан в момента възлизат на около 9800 души, брой, който трябваше да бъде намален наполовина до края на 2015 г.

Кембъл призна още, че неотдавнашните въздушните удари на САЩ срещу болница в Кундуз, при които загинаха 22 души, са били грешка.

„Болницата беше ударена погрешка”, заяви генерал Джон Кембъл, добавяйки, че САЩ „никога няма да ударят умишлено защитено лечебно заведение”.

Болницата, управлявана от благотворителната организация „Лекари без граници", беше подложена на тежки бомбардировки около 02:00 часа в събота, които продължиха поне час. Освен убитите има и множество ранени. Президентът на „Лекари без граници" определи случилото се като „отвратително и грубо нарушение на международното хуманитарно право“.

САЩ оставят още 1000 войници в в Афганистан

Допълнителни 1 000 американски войници ще останат в Афганистан през 2015 година. Това заяви американският министър на отбраната Чък Хей...

Полк. Браян Трайбъс , говорител на американските сили в Афганистан, каза в събота, че американски сили са извършили въздушен удар в Кундуз срещу лица, застрашаващи американски бойци. И допълни, че при удара може да се е стигнало до съпътстващи щети, нанесени на намиращата се наблизо болница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка