САЩ обмислят забрана за семействата на заложници в чужбина да плащат откупи

3938
САЩ обмислят забрана за семействата на заложници в чужбина да плащат откупи

Правителството на президента на САЩ Барак Обама обмисля промяна в политиката на страната, забраняваща на семействата на американски заложници в чужбина да плащат откупи на техните похитители, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Ей Би Си. Това предложение се съдържало в експертен доклад с препоръки до Белия дом.

Трима високопоставени представители на правителството на САЩ потвърдили, че то е на път да преразгледа своята политика по въпроса. Те обаче не посочили кога може да бъде взето съответното решение. Представител на Белия дом, с когото агенция Ройтерс се е свързала, отказал коментар, предаде Mediapool.

Обвиниха Хилъри Клинтън, че е взела подкуп от Русия

Републиканецът Мит Ромни, който изгуби президентските избори от Барак Обама през 2012 г., каза, че настоящият кандидат за президент н...

Правителството на САЩ е започнало да преразглежда политиката на страната що се отнася до плащането на откупи на похитители на американци в чужбина, след като джихадистката групировка "Ислямска държава" обезглави миналата година в Сирия Джеймс Фоули. Семейството на американския журналист твърди, че е било заплашено от Белия дом със съд, ако се опита да плати откуп за своя роднина.

Миналата година американски командоси направиха неуспешен опит да освободят Фоули и други заложници на "Ислямска държава". След това американецът бе обезглавен от джихадистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com