САЩ планират "глобално интегрирани" военни операции

6538
САЩ планират "глобално интегрирани" военни операции
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ планират глобално-интегрирани операции, обединявайки всички структури на разузнаването и управление на войските в единна мрежа, подобна на интернет. Това съобщи началникът на Главното разузнавателно управление на руския Генщаб Игорь Сергун, цитиран от ТАСС.

Той поясни че "глобално-интегрираната" операция е еволюционно развитие на стратегията, като тя ще се води едновременно по суша, море, въздух, в Космоса и киберпространството. В хода на такава операция в различните райони на света "ще се формират в кратки срокове високомобилни междувидови армейски групировки" на американската армия, поясни генералът на конференция в Културния център на въоръжените сили. По думите тясно взаимодействие на всички участващи в операцията сили и средства ще има на всички нива.

Генералът подчерта, че Пентагона придава голямо значение на разузнавателното и информационно осигуряване с използването на космически средства и стратегически беспилотници.

Руският Генщаб смята, че американската армия и в бъдеще ще бъде използвана в съответствие с концепцията на "единните сили", включващи не само всички видове въоръжени сили, но и силите на други ведомства, "търговски и неправителствени организации, а също американските съюзници и партньори".

Игор Сергун заяви още, че европейските членове на НАТО ще останат стратегически съюзници на САЩ в дългосрочна перспектива.

"Като цяло те ще придържат към американските виждания за използване на войските, тъй като основният принос за потенциала на НАТО имат САЩ", каза той.

По думите на генерала без американците "европейците са способни да организират само ограничени по време и размах операции по регулиране на кризи".

Сондажите за нефт и газ в САЩ предизвикват земетресения

Учените са по-убедени отвсякога, че сондирането за нефт и газ предизвиква стотици земетресения в САЩ, като доказателствата се увеличава...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com