САЩ погребват Нийл Армстронг със спуснати наполовина знамена

15085
САЩ погребват Нийл Армстронг със спуснати наполовина знамена

Американският президент Барак Обама нареди знамената върху обществените сгради да бъдат спуснати наполовина в деня на погребението на Нийл Армстронг, първия човек, стъпил на Луната, който почина в събота.

"В знак на уважение към паметта на Нийл Армстронг нареждам...американските знамена да бъдат спуснати наполовина в деня на погребението", съобщи Обама в указ, публикуван от Белия дом. Заповедта се отнася за знамената върху президентската резиденция, федералните сгради, военните бази, американските посолства и знамената на корабите от военноморския флот.

Според местния вестник "Кливланд Плейн Дийлър", погребението на Нийл Армстронг, който почина в събота на 82-годишна възраст, ще се състои в петък в Синсинати, щата Охайо. Републиканският сенатор Роб Портман ще произнесе надгробната реч, допълва изданието.

Депутат от Охайо, родния щат на Армстронг, съобщи днес, че ще поиска чрез писмо до Обама да бъде организирано погребение с национални почести за легендарния астронавт. "В писмото ще се казва само, че искаме президентът да организира погребение с национални почести за Нийл Армстронг, който беше не само национален герой, но и герой на целия свят", уточни депутатът републиканец от Камарата на представителите Бил Джонсън.

Редактор: Иво Георгиев

Искат от Обама държавно погребение за Нийл Армстронг

Президентът Барак Обама е подложен на натиск да разреши държавно погребение за Нийл Армстронг - първия човек, стъпил на Луната, който п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com