САЩ посреща 4-ти юли при безпрецедентни мерки за сигурност

8606
САЩ посреща 4-ти юли при безпрецедентни мерки за сигурност
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес е 4 юли - денят, в който САЩ празнува независимостта си. Това обаче се очертава като един от дните, в които в Съединените щати ще има безпрецедентни мерки за сигурност. Основната причина е серията от терористични атаки по света през миналата седмица - във Франция, в Тунис, в Кувейт.

Държавният департамент на САЩ е направил проверка на сигурността на американските дипломатически представителства по света в навечерието на 4 юли, съобщи неговият говорител Джон Кърби, цитиран от ТАСС и "24 часа".

Как американците отбелязаха Деня на независимостта тази година

На 4-и юли американците отбелязват един от най-почитаните си празници – Деня на независимостта. И тази година патриотичната вълна...

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разпореди затягане на мерките за сигурност в целия щат в отговор на призива за бдителност, отправен от федералното правителство. Около 7000 полицаи и почти всички служители на отдела за борба с тероризма ще охраняват празничните прояви в град Ню Йорк.

Междувременно властите в САЩ арестуваха 55-годишен американец заради заплаха за убийство, отправена към Барак Обама. Брайън Дътчър е заявил директно на един от пазачите в библиотеката в град Лакрос, Уисконсин, че „узурпаторът е тук и ако имам възможността да го убия, ще се опитам“, като е имал предвид Обама, който е бил в Уисконсин да агитира за новата реформа за извънредните плащания. Дътчър е публикувал на своя профил във Facebook на 30 юни: „Това е. Четвъртък ще бъда в Лакрос. Надявам се, че ще имам добра видимост за изстрел към мнимия президент. Да го убием е наше КОНСТИТУЦИОННО ЗАДЪЛЖЕНИЕ!“

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com