САЩ са обхванати от протести заради оправдания полицай

20346
САЩ са обхванати от протести заради оправдания полицай
Снимка: Gettyimages

От Сиатъл и Чикаго до Ню Йорк и Лос Анджелис хиляди американци излязоха по улиците снощи след решението на съдебно жури да признае за невинен белия полицай, застрелял през август в гр. Фергюсън тъмнокож тийнейджър, хванат да краде цигари, предадоха световнте агенции.

Веднага след оповестяването на съдебното решение на Таймс скуеър в Ню Йорк се събраха стотици протестиращи, които носеха плакати с надписи "Расизмът убива", "Няма да останем безмълвни" и "Полицията е расистка". Участниците в протеста, чиято численост непрекъснато растеше, скандираха "Няма правосъдие без мир".

Американският военен министър подава оставка

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл ще бъде отстранен от поста, съобщи в. "Ню Йорк Таймс. Решението да поиска оставката ...

Други оприличаваха полицията с Ку Клукс Клан или отправяха оскърбления по адрес силите на реда. Подобни множества се събраха на Юниън скуеър, очакват се масови протести и в Харлем.

Протест имаше и пред Белия дом във Вашингтон, а също в Бостън, Филаделфия, Денвър, Сиатъл, Чикаго, Лос Анджелис, Солт лейк сити, Оуклънд и други градове в САЩ. В същото време Губернаторът на щата МисуриДжей Никсън е наредил да се изпратят допълнителни сили на Националната гвардия за овладяване на ситуацията във Фергюсън, където са подпалени много сгради.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com