САЩ са плащали на нацистите, за да напуснат страната

23563
САЩ са плащали на нацистите, за да напуснат страната
Снимка: Gettyimages

Американските власти са извеждали нацистките престъпници от страната в замяна на солидни социални плащания, Associated Press. Харчовете за тази цел на правосъдното министерство на САЩ се оценяват на милиони долари за 30 години.

По данни на агенцията от 1979 г. 38 от предполагаемите 66 военни престъпници-нацисти и охранители в концентрационни лагери са получили милиони долари. Четирима от тях и досега живеят в Европа и получават средства от министерството на правосъдието на САЩ.

Американците не искат да слушат Обама

Жители на щата Мериленд отказаха да слушат речта на президента Барак Обама, който дошъл на митинг, за да подкрепи кандидата за губернат...

Към март 1999 година на изведените от страната нацисти са били изплатени около 1,5 млн. долара. От тогава сумата е нараснала многократно.

От социалните служби в САЩ са отказали да уточнят размера на уточнените суми, но са потвърдили, че средства продължават да се отпускат на семействата на тези нацисти, които вече са починали.

Подобни операции са били извършвани от специално създаден за проследяването на нацистите Отдел за специални разследвания. Целта била по-бързото им извеждане от пределите на САЩ.

От отдела да уточнили, че парите не са били използвани като средство за стимул или заплаха, за да бъдат убедени престъпниците доброволно да напуснат страната.

Новият посланик на САЩ в Турция пристигна в Анкара

Новият американски посланик в Турция Джон Бас пристигна днес в Анкара, предаде РИА Новости. На летището на турската столица той направи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com