САЩ твърдят, че Русия е разположила изтребители в Сирия

14411
САЩ твърдят, че Русия е разположила изтребители в Сирия
Снимка: Gettyimages

САЩ твърдят, че Русия е разположила най-малко 4 изтребителя в авиобаза, южно от сирийския град Латакия, съобщи "Уолстрийт джърнъл".

Изданието твърди, че руските изтребители са били засечени в петък. Военните източници на вестника не са направили никакви предположения как Русия смята да използва тези самолети, но отбелязват, че те са конструирани за водене на въздушен бой. Запознати твърдят, че през последните седмици Русия е увеличила своето присъствие на авиобазата и е изпратила там близо 2 000 души, артилерия и няколко хеликоптера за транспортиране на войски в страната, посочва БГНЕС.

Турски изтребители срещу сирийски хеликоптери край границата

Турската армия съобщи, че сирийски хеликоптери са се приближили до турската граница три пъти в събота и че турски изтребители са били...

По-рано представителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби заяви, че на САЩ са непонятни намеренията на Русия в Сирия и по-конкретно - предполагаемата военна активност на Русия там. Кърби наблегна на изявлението на САЩ, че подкрепата от страна на Русия за режима на Башар Асад в Сирия води до засилване на позициите на ислямистката групировка "Ислямска държава". Външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, нарече този аргумент "обърната логика" и "колосална грешка на САЩ", допълва "Дарик нюз".

Официалният представител на външното ведомство на Русия Мария Захарова заяви, че в Сирия има руски военни, които помагат на сирийците да се справят с постъпващата руска военна техника. В Москва подчертават, че Русия отдавна доставя на Сирия оръжия и военна техника, в съответствие със съществуващите договори и международното право.

Доставяното от Русия оръжие за сирийската армия е предназначено за противодействие на терористичната заплаха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка