Щатите: Разочаровани сме от отлагането на изборите в Нигерия

35315
Щатите: Разочаровани сме от отлагането на изборите в Нигерия

САЩ са "дълбоко разочаровани" от решението на Нигерия да отложи президентските избори с шест седмици и призоваха за спокойствие.

"Съединените щати са дълбоко разочаровани от решението за отлагане на президентските избори в Нигерия, които бяха насрочени за 14 февруари. Политическата намеса в независимата избирателна комисия е неприемлива и правителството не бива да използва опасенията за сигурността като претекст за възпрепятстване на демократичните процеси", заявява държавният секретар Джон Кери, предаде АФП.

Нигерийскаа избирателна комисия обяви шестседмично отлагане на президентските избори заради опасения, че не не може да бъде гарантирана сигурността във връзка с операция срещу групировката "Боко Харам". Вместо на 14 февруари, изборите ще се проведат на 28 март. Председателят на Независимата национална избирателна комисия (INEC), Атахиру Йега каза, че шефове по сигурността са поискали отлагане на изборите, тъй като военните няма да бъдат на разположение поради операции срещу бунтовниците.

Ако сигурността на гласоподавателите, наблюдателите на изборите и изборните комисии не може да бъде гарантирана, перспективата за свободни, честни и законни избори ще бъдат силно застрашена, каза той.

Пирати задържаха танкер край Нигерия

Танкер, плаващ под малтийски флаг бе заловен от пирати край бреговете на Нигерия, съобщават медии. По данни на службата на гръцката бр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка