Шварценегер се изказа остро срещу нов религиозен закон

9962
Шварценегер се изказа остро срещу нов религиозен закон
Снимка: Getty Images / Guliver

Актьорът Арнолд Шварценегер се възмути от Закона за възстановяване на религиозните свободи, който влезе в действие на 1 юли в щата Индиана, писа сп. "Пийпъл", предаде БГНЕС.

Шварценегер, който е бивш губернатор на Калифорния и изявен републиканец, изказа позицията си в статия във в. "Вашингтон пост". "Невероятно съм разтревожен от това, което се случи в Индиана тази седмица и от опасността подобни закони да бъдат прокарани и в други щати", пише "Терминаторът".

Според опонентите на закона той дава възможност на работодатели, хазяи и други възможността да отказват работа и услуги на хора от ЛГБТ общността по религиозни причини. Всъщност в закона пише, че властите не могат да се намесват по отношение на религиозната свобода на човек, освен ако не може да се докаже непреодолим интерес от ограничение, което трябва да бъде наложено по възможно най-мек начин.

"Разделящи закони като този не са просто опасни за страната, а и за нашата партия", пише Шварценегер, обвинявайки съмишлениците си, че нямат досег с младите хора в страната. "Само погледнете отговорите в "Туитър", "Фейсбук", "Редит" или където младите обсъждат какво е важно за тях".

Хомосексуалните отношения се наказват със смърт в десетина държави

Юни е месецът, в който традиционно движенията за защита на правата на ЛГБТ обществата провеждат т.нар. прайдове. Софийският прайд се пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com