Статуя на Сатаната бе открита в нощ на хаос и разврат (СНИМКА)

64714
Статуя на Сатаната бе открита в нощ на хаос и разврат (СНИМКА)

В "най-голямата сатанинска церемония в историята" в американския Детройт в събота е открит 2,5-метров паметник на Сатаната.

След като чиновниците не позволили статуята да бъде поставена до монумента Десетте божи заповеди в Оклахома, Храмът на Сатаната до последно пазил в тайна новото място и анонсирал събитието в последния ден преди тържественото откритие като "една нощ на хаос, шум и разврат".

В Оклахома вдигат статуя на Сатаната

Църквата на Сатаната в Оклахома представи проект за паметник, който да бъде издигнат пред местния Капитолий, предаде БГНЕС. Сатанисти...

В 23,30 часа местно време в присъствието на няколкостотин души и под викове "слава на Сатаната" бронзовият Бафомет бил представен до изоставена промишлена сграда на брега на река Детройт.

Както съобщава FURFUR, пренасянето на статуята в Детройт едва ли може да се нарече фиаско. Първоначално активистите на Храма на сатаната планирали да поставят монумента пред сградата на градската администрация в Оклахома, точно до Десетте заповеди – в знак на протест срещу религиозния монумент до държавното учреждение.

В резултат Върховният съд на Оклахома се съгласил с доводите на сатанистите и постановил премахването на християнския монумент от територията на администрацията.

САЩ се заинтересуваха от летящ пистолет (ВИДЕО)

Федералното управление за гражданска авиация на САЩ започна разследване за използването на летящ дрон с прикрепен към него пистолет. Не...

Кметът републиканец Мери Фалин обжалвала решението и обещала до последно да се бори за Десетте заповеди, а местните юристи заплашили съдията от Върховния съд с импийчмънт.

Статуята на Бафомет, придружена от момченце и момиченце, тежи около един тон и е на стойност 100 хиляди долара, а изоставената сграда, до която сега се намира в Детройт, е превърната в Църква на сатаната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка