Стрелбата в Отава вдигна на крак НОРАД

38474
Стрелбата в Отава вдигна на крак НОРАД

НОРАД (Северноамериканското военновъздушно-космическо командване) е в повишена степен на тревога, след като по-рано днес в канадската столица Отава бе открита стрелба на три различни места. Първоначално бе съобщено само за един стрелец, който открил огън близо до парламента на Канада

Не е ясен броят на пострадалите при стрелбите, съобщава АФП, цитирана от "Фокус". НОРАД е съвместна структура на САЩ и Канада, която осигурява отбраната на въздушното пространство на двете държави.

Стрелец уплаши канадския премиер

Неизвестен стрелец изправи на нокти канадския парламент. Премиерът на Канада Стивън Харпър е напуснал сградата на парламента, след кат...

От канадската полиция уточниха, че е било стреляно в района на парламента, край национален военен мемориал недалеч от правителствената сграда, както и в търговския комплекс Rideau Centre.

Вече е потвърдена информацията, че нападателите, които са открили стрелба в центъра на Отава, са били няколко. Двама от тях са били убити от полицията. Още един е бил задържан. Издирват се техни възможни съучастници.

Веднага след инцидента полицията е засилила охраната на намиращата се в близост сграда на парламента, където се е втурнал един от заподозрените, откривайки безразборна стрелба.

Били са евакуирани също така посетителите и служителите търговски център в района. Блокирани са били всички прилежащи пътища. Занятията в университета на Отава са били преустановени.

Канада повиши нивото на вътрешна терористична заплаха

В Канада бе повишено нивото на вътрешна терористична заплаха от ниска до средна, съобщи във вторник телевизия Си Би Си. Според телевиз...

Инцидентът се случва два дни, след като канадската полиция застреля млад мъж, изповядващ радикален ислям, е ранил двама военнослужещи в Сен Жан сюр Ришельо, провинция Квебек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com