Съмнение за ебола в Бразилия

14735
Съмнение за ебола в Бразилия
Снимка: Gettyimages

Първи случай на предполагаем заразен с вируса ебола бе регистриран в Бразилия. Пациентът със съответните симптоми, бе приет в болница в град Каскавел, щата Парана, съобщиха представители на здравното министерство на страната.

Болният е 47-годишен мъж, пристигнал в Бразилия от Гвинея в средата на септември. В петък в Каскавел ще пристигнат експерти от Министерството на здравеопазването, след което пациентът ще бъде прехвърлен в болница в Рио де Жанейро. В момента болният е в изолирано помещение, посочва изданието O Globo.

В Сърбия над 700 души са наблюдавани заради ебола

В Сърбия за целите на предотвратяване на разпространението на болестта, предизвикана от вируса ебола, под медицинско наблюдение да по...

Вирусът Ебола се разпространява бързо в Западна Африка. Случаи на зараза са регистрирани в Либерия, Сиера Леоне, Гвинея, Нигерия, Демократична република Конго и Сенегал. Ебола се разпространява чрез необезопасен пряк контакт по кръвен път или чрез секрети на заразения, или негови вещи. Ебола вече покоси 3800, а заразените са повече от 8000 души. Ефективна ваксина срещу вируса все още не съществува.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com