Убиецът на Осама ще се разкрие

29604
Убиецът на Осама ще се разкрие
Снимка: Getty Images / Guliver

Войникът от Военноморските сили на САЩ – т.нар. тюлени, който застреля най-издирвания човек в света – Осама бин Ладен, ще разкрие самоличността си. Очаква се Стрелеца, както вече е известен по цял свят, да се появи в телевизионно интервю следващия месец, съобщава „Индипендънт“.

Самоличността на члена на „Отбор 6“, наречен Стрелеца, досега беше класифицирана информация, за да се гарантира сигурността на тюлена, ликвидирал основателя на „Ал Кайда“ през май 2011 година в Пакистан.

Зет на Осама Бин Ладен влиза доживот в затвора

Зетят на Осама Бин Ладен и бивш говорител на "Ал Кайда" Сюлейман Абу Гайт беше осъден в Ню Йорк на доживотен затвор. 48-годишният бивш...

Интервю от две части, озаглавено „Човекът, който уби Осама бин Ладен“, ще разкрие самоличността на тюлена, обещават от „Фокс нюз“. Там ще бъде разказана цялата история на войника – неговото обучение, постъпването му в елитната американска бойна част и включването му в операция „Копието на Нептун“, чиято мишена беше терорист номер 1.

В интервюто за пръв път боецът ще говори публично, се казва в съобщението на телевизията. Предаването ще се излъчи на 11 и 12 ноември.

Интервюто ще бъде проведено от кореспондента Питър Дуси. В документалната част ще бъде показана и реакцията на президента Обама и Белия дом по време на операцията, предаде БЛИЦ.

Стрелеца вече е давал интервю за сп. „Ескуайър“, но без да разкрива самоличността си. Там той разказва подробно какво се е случило в двете минути, които са били нужни за ликвидиране на Осама. Той изскочил пред него с автомат АК-47, придружаван от жена си. Бил много по-висок и слаб, отколкото войникът очаквал.

САЩ се страхували от виртуален Осама

Американското разузнаване се е страхувало, че терористи могат да създадат виртуален Осама бин Ладен, който да проповядва идеологията им...

Бин Ладен и жена му стояли на тъмно и нищо не виждали и тогава войникът стрелял. После проверил дали терористът диша и станал свидел на последния дъх, който той си поел рефлексно. „Спомням си как го гледах да вдишва последния си дъх. Помислих си: „Това, което направих, най-доброто ли беше или най-лошото? Това е истинско и това е той“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com