В САЩ вече има повече масови стрелби, отколкото дни в годината

4222
В САЩ вече има повече масови стрелби, отколкото дни в годината

До вчерашния ден, 26 август 2015 година, в САЩ е имало 247 масови стрелби за първите 238 дни на тази година. Средно това е малко повече от един инцидент на ден. Данните са предоставени от сайта Mass Shooting Tracker. Страница е проект на групата в Reddit Guns Are Cool, която се обява против оръжията, пише Business Insider.

В сряда сутринта се случи поредната стрелба в американския щат Вирджиния, която доведе до смъртта на двама журналисти от регионалното подразделение на телевизия CBS. 24-годишната репортерка Алисън Паркър и 27-годишният оператор Адам Уорд за телевизия WDBJ7 са били убити по време на интервю в град Монета. Двамата бяха застреляни в ефир по време на пряко включване. След смъртта им Фланаган публикува в социалните мрежи свое видео от стрелбата. Извършителят е 41 годишният Вестър Лий Фланаган, който се самоуби преди да бъде заловен от полицията.

Приятелят на убитата репортерка в САЩ: Тя беше най-сияйната жена

Тя беше най-сияйната жена, която някога съм срещал. Поради някаква причина тя ме обичаше. Тя обичаше семейството си, родителите си и бр...

"Най-мръсните инциденти, свързани с насилие с огнестрелно оръжие, обикновено въоще не стигат до основните новини“, пишат от Guns Are Cool в страницата в Reddit.

Каква е разликата в дефиницията на Mass Shooting Tracker за "масова стрелба" от тази на ФБР и защото според тях трябва да се въведе понятието "масово убийство" четете в Expert.bg.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com