Вирус прави 50% от хората на Земята по-глупави

61251
Вирус прави 50% от хората на Земята по-глупави
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Почти половината от нас може да са заразени с вирус, който ни прави по-глупави, откриха американски учени, предаде БГНЕС.

Удивителното откритие показва, че милиони хора могат да носят дълготрайна инфекция, която "притъпява" мозъка. Учените открили вирус, който живее в гърлата на 44 на сто от пациентите, изследвани по време на проучването. Онези, които носели инфекцията, се справили по-лошо на тестовете за интелигентност, които взимали под внимание образованието и възрастта.

Експертите смятат, че вирусът ATCV-1 може да се е появил от зелените сладководни водорасли. Учените от Балтимор и Небраска продължават опитите си, за да установят как точно инфекцията се е предала на хората. Но според резултатите от експеримента им, не само плувците и любителите на водните спортове са се заразили с него. Смята се, че той е достигнал до хората преди много години.

Според един от авторите на изследването професор Робърт Уолкън от медицинското училище "Джон Хопкинс" в Балтимор в човешкото тяло има милиони вируси, някои от които днес се изследват за първи път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка