Всички, с които е контактувал болният от ебола в САЩ, са под наблюдение

21829
Всички, с които е контактувал болният от ебола в САЩ, са под наблюдение
Снимка: Gettyimages

Експертна група от девет души ще вземе под свой контрол всички хора, които са контактували със заразения с ебола мъж, който бе приет в болница в САЩ със симптоми на болестта. Това съобщи Томас Фридън, който ръководи Центъра за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ.

Федералните експерти ще си взаимодействат с местните специалисти в Далас, където в момента е настанен в изолатор на болница заразеният мъж. Те ще съблюдават всеки от хората, които са били в контакт с него да бъде поставен под 21-дневно наблюдение, колкото е инкубационния период на болестта, пише БГНЕС.

Ако някой от тях повиши температура, веднага ще бъде изолиран, за да се предотврати предаване на инфекцията, поясни Фридън. Самият болен, който се е върнал от Либерия, за да посети близките си, се намира в тежко състояние. Когато у него се проявили симптоми на заболяване, той вече е бил в САЩ. Потърсил е лекарска помощ, но медиците не са установили "никакви специфични симптоми" и са го пратили на домашно лечение с антибиотици. Той е хоспитализиран едва когато състоянието му се е влошило.

Мъжът с ебола може да е заразил други хора в САЩ

Заразеният с ебола мъж, намиращ се в САЩ, е хоспитализиран в една от болниците на Далас, щата Тексас. Пациентът е поставен в условия на...

Междувременно броят на жертвите на епидемията от вируса ебола в Западна Африка достигна 3 338 души. Това съобщи Световната здравна организация, като добавя, че инфектираните са 7 178 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com