Втори случай на ебола в САЩ?

20989
Втори случай на ебола в САЩ?
Снимка: Gettyimages

Още един човек е хоспитализиран със симптоми на ебола, съобщи BBC. В болницата в Тексас е приет още един мъж с подозрения за вируса. Става дума на заместник шериф от предградие на Далас.

Лекарите съобщават, че мъжът показва признаци на ебола, но диагнозата не може да бъде потвърдена, преди да излязат окончателните резултати от медицинските изследвания.

САЩ пращат и морски пехотинци срещу ебола

САЩ ще изпратят в Либерия около 100 морски пехотинци, които ще помагат в борбата срещу вируса ебола, съобщава Ройтерс. Пехотинците ще ...

Вчера бе съобщено, че първият човек, диагностициран с Ебола в САЩ, е починал. 42-годишният Томас Ерик Дънкън, който се е заразил с вируса в родината си Либерия, е бил подложен на лечение с експериментални лекарства в болница в Далас, щата Тексас.

Американските власти ще наложат нови мерки за сигурност заради опасността от заразата. Пътниците, които пристигат от Източна Африка, ще се проверяват за висока температура. Инспекциите ще започнат следващата седмица. На проверка ще се подлагат пътници, пристигащи от Либерия, Сиера Леоне и Гвинея.

"Както видяхме в Далас, няма място за грешки. Ако ние не следваме протокола и действащите процедури, ние излагаме населението на риск. Ето защо, ние трябва да следваме процедурите, установени въз основата на научни факти", каза президентът Барак Обама.

 

В Тексас почина пациент, диагностициран с ебола

Либериецът Томас Ерик Дънкан, при който бе потвърдена зараза с ебола и бе под медицински грижи в болница в Тексас, почина. В официално ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com