Взриви се научна лаборатория, произвеждала метамфетамин

15441
Взриви се научна лаборатория, произвеждала метамфетамин
Снимка: АМС

Националният институт по стандарти и технологии (NIST) в САЩ е заведение уважавано и известно по цял свят.

Тук се уточнява еталонът на килограма и се пускат в ход най-точните часовници в света, измерват се аномалиите на гравитационното поле на Земята и – както се оказало – се приготвя метамфетамин.

Разбиха лаборатория за наркотици в Сливен

Нарколабораторията е била позиционирана в къща, като при акцията са задържани двама мъже - на 27 и 29 години.Други четирима пък са били...

През изминалата седмица в една от лабораториите на NIST, разположена в Гейтсбърг (щата Мериленд), отекнал взрив. Било събота вечер и сградата била празна, пострадал само намиращият се там пазач, който получил леко раняване.

След като следствието открило в лабораторията свидетелства за провеждано синтезиране на наркотици, той, естествено, станал един от заподозрените в участие в нелегалния бизнес.

Взривът станал в една от лабораториите на сграда №236, където се провеждала работа над "специални проекти", свързани с използването на опасни методи, технологии и вещества. Ръководството на NIST заявило, че в последно време тази лаборатория не се използвала и стояла затворена.

Взривът включил пожарната и охранителната сигнализация, така че спасителните служби бързо пристигнали на място. Пламъците били потушени бързо и на "пепелището" останали доста следи от нелегалната човешка дейност.

Сделка за милиони с боеприпаси с изтекла годност стоят зад взрива в Анево - източници

Американски служби разследват взрива на полигона в Анево. Зад експлозията се крие сделка за милиони със стари гранатомети, съобщава "Но...

Американските медии се разминават в детайлите по произшествието. Едни твърдят за открити "соли" и други материали, необходими за производството на метамфетамин, други говорят за псевдоепинефрин, средство за почистване на канализации и рецепта за метамфетамин.

Властите в лицето на провеждащото разследването управление на полицията на окръг Монтгомъри предпазливо посочват "някои улики". Следствието продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка