Заразена с ебола американка пристигна в САЩ

22851
Заразена с ебола американка пристигна в САЩ

Американската мисионерка Нанси Райтбол, която бе заразена с вируса ебола в Африка, е пристигнала в САЩ, за да бъде лекувана в специално оборудвана болница в Атланта. Това предаде AFP.

По-рано в болницата бе приет друг заразен американец - доктор Кент Брантли, с когото Райтбол е работила в Либерия. Бе съобщено, че и двамата са експериментално лекарство срещу болестта. То представлява серум, извлечен от антитела на заразени мишки. След инжекцията състоянието на Брантли се влошило, но после рязко се подобрило.

Авиокомпаниите и смъртоносният вирус Ебола

С разрастването на епидемията, предизвикана от смъртоносния вирус Ебола в Западна Африка, авиокомпаниите по света следят отблизо ситуац...

Междувременно бе съобщено, че информация за болестта ебола ще бъде разпространявана на чешките летища Прага и Бърно. Листовки със симптомите на ебола и съвети към пътуващите при съмнения за инфекция ще има и в туристическите агенции. Информацията е качена и на интернет страницата на чешкото Министерство на здравеопазването.

В момента в света върлува най-сериозната епидемия от ебола в историята на човечеството. Срещу вируса няма ваксина или лек. Вероятността за смърт при зараза е над 90%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com